Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a fost găsit incompatibil de ANI

0
1217

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 8 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010. Printre cei intrați în vizorul ANI se numără și directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Bolborea Veronel Florin, Director executiv în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, a mai multor infracţiuni precum folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, precum şi a infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât a semnat un buletin de analiză pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl său deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator. De asemenea,  persoana evaluată a încălcat şi prevederile art. 70 şi art. 79, alin. (1), lit. a), b) şi c) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese în materie administrativă.
Acesta mai este acuzat de fals intelectual, prevăzut de art. 321 din Codul Penal şi fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal prin declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la gradul de rudenie/afinitate în care se află în contextul unor posibile relaţii ierarhice subordonate, precum şi declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la actele întocmite/ emise/ aprobate/ avizate pentru societatea  comercială în cadrul căreia tatăl acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator.

“Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către BOLBOREA VERONEL FLORIN a următoarelor infracțiuni:

–  folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, precum și a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât a semnat un buletin de analiză pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl său deține calitatea de asociat și funcția de administrator. De asemenea,  persoana evaluată a încălcat și prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. a), b) și c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese în materie administrativă.

  • fals intelectual, prevăzută de art. 321 din Codul Penal și fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal prin declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la gradul de rudenie/afinitate în care se află în contextul unor posibile relații ierarhice subordonate, precum și declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la actele întocmite/ emise/ aprobate/ avizate pentru societatea  comercială în cadrul căreia tatăl acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator’’, se arată în comunicatul ANI.

Redactor Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here