Slatinenii sunt buni platnici. Calotă: ”Slătinenii sunt persoane responsabile în ceea ce privește achitarea obligațiilor fiscale”

0
1602

Peste 50% din locuitorii din Slatina și peste 25% din societățile comerciale și-au plătit până în 31 martie taxele și impozitele, beneficiind astfel de o reducere de 10% a valorii lor, respectiv de 2%. Slătinenii plătesc anticipat taxele și impozitele pentru a beneficia de bonificație. Și anul acesta mulți contribuabili deja au trecut pe la ghișeele Direcției Economice.

“Și în acest an, așa cum ne-am obișnuit, slătinenii sunt persoane responsabile în ceea ce privește achitarea obligațiilor fiscale. La sfărsitul primului semestru peste 22.000 de persoane fizice au trecut la la ghișeele Direcției economice, drept urmare 17.000 de persoane fizice au beneficiat de reducerea de 10% acordată de municipalitatea și peste 720 de firme au beneficiat de reducerea de 2%”, a declarat Alin Calotă, directorul Direcției Economice Slatina. Anul acesta a crescut și numărul slătinenilor care au optat să își plătească dările către bugetul de stat prin sistemul online.

“Prin intermediul platformei electronice sau virament bancar, aplicația GHIȘEUL.RO fiind disponibilă 7 zile din 7 observăm anual o creștere a celor ce decide să -și achite impozitele online. Până în acest moment peste 2750 de persoane au accesat aplicația. Anul trecut acesta fiind accesată de doar 1853 de persoane”, a completat Calotă.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here