Ptv Oltenia Oltul ajută cu bani Ucraina. Oprescu:” Banii vor merge prin Crucea Roșie, special, 400.000 lei, pentru refugiații din Ucraina ”

0
285

Consiliului Județean Olt a alocat 400 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt prevăzut în bugetul pentru 2022, pentru acordarea unui sprijin financiar Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania-Filiala Olt, in vederea desfășurării activităților specifice umanitare și de sprijin a cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Potrivit președintelui CJ Olt, Marius Oprescu:”banii vor merge prin Crucea Roșie, special, 400.000 lei, pentru refugiații din Ucraina. Din toate informațiile pe care le am, Prefectura Olt, împreună cu UAT-urile, a centralizat o serie de spații care le au la dispoziție pentru a putea caza refugiați în ele. De asemenea, știu că sunt și anumiți privați care le-au pus al dispoziție, pentru diferență se va încerca, așa cum s-a făcut în pandemie, ați văzut, a apărut și ordonanța, se poate plăti cazarea la anumite hoteluri sau facilități, astfel încât să reușim să cazăm cât mai mulți.’’

Totodată, directorul Filialei Olt a Crucii Roșii a declarat că se ține legătura cu filiala din Ucraina și din România în așa fel încât să fie ajutați toti refugiații, indifferent de naționalitate. Vor pleca și convoie umanitare in Ucraina fiindcă oamenii nu mai au alimente sau produce de uz personal. “Vom duce apă, conserve, cazarmament, priduse de uz personal și alimente și produse pentru copiii. Listele cu necesarul se modifică in funcție de nevoile lor ”, a declarat Simona Capisizu.

Pe de altă parte , președintele CJ Olt, Oprescu, a subliniat faptul că se pot găsii soluții pentru copiii instituționalizați ai Ucrainei. Cu toate că nu a fost discutată o astfel de problemă, Oprescu susține că soluții se vor găsii.

“Nu s-a discutat până la momentul de față această problemă. Spații nu sunt multe, prin comasarea unor căsuțe, acolo unde avem copii mai puțini, până a merge în căsuțele respective până al limita maximă, probabil se pot elibera unul, maxim două spații. Căsuțele, în general, sunt ocupate la capacitate’’, a completat președintele CJ Olt.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here