Zeci de proiecte vor prinde contur anul acesta in Scornicesti

0
453

La sediul Primariei Scornicesti, a avut loc joi, sedinta de Consiliu Local in cadrul careia a fost aprobat proiectul de buget pe 2022. Principale proiecte pe care, primarul Daniel Tudor si le-a propus sunt:In domeniul investitiilor, o serie de proiecte necesare dezvoltării oraşului : amenajare loc de joacă în satul Jitaru, amenajare loc de joacă în satul Mărgineni, construire bazin didactic de înot în zona stadionului, reparaţii fântâni publice, reabilitare şi modernizare trotuare şi iluminat public pe strada Șuica, Aleea Șuica şi 1 Decembrie din oraşul Scorniceşti, reabilitare strada Plapiţei- Mogoșești, achiziţie tomberoane/pubele pentru fiecare gospodărie, pietruire şi reprofilare drumuri, marcaje şi indicatoare rutiere, amenajare cale de acces în zona blocului 1A de pe bulevardul Muncii, nr. 50, intersecţie cu strada Păcii din oraş, reparaţii asfaltice pe drumurile din localitate şi din oraş (străzile Pompierilor şi 1 Decembrie, unde se va turna strat de uzură de 5 cm), mobilier stradal nou, asfaltarea drumurilor comunale, reabilitare şi modernizare trotuare şi alee în zona fostei bănci Raiffeisen. Investiția în EDUCAȚIE este foarte importantă, astfel va fi achizitionat mobilier nou în grădiniţe, se vor efectua reparaţii la toalete şi se va achiziţiona mobilier nou la Şcoala „Nicolae Coculescu”. De asemenea, in plan este si împrejmuirea Şcoalii Gimnaziale cu Clasele I-VIII Constantineşti, precum si construirea de gard şi porţi la Şcoala „Gheorghe Popescu” Mărgineni.

În domeniul CULTURII, proiectul privind cheltuielile cu personalul noii instituţii culturale: Casa de Cultură, readusă la viaţă. Organizarea unei noi ediții a Festivalului Pâinii, atât de dragă tuturor.

La secţiunea DEZVOLTARE PUBLICĂ, se află proiectul privind înlocuirea lămpilor stradale în Mărgineni – Bălţați şi Isăroaia. De asemenea, se vor efectua lucrări ample pentru un bloc de locuințe sociale, cu 24 de unități locative și unul ANL, situate pe bulevardul Muncii. Totodata, se urmareste extinderea reţelei de gaze naturale, cât și a celei de apă și canal. În ceea ce priveşte pandemia prin care trecem, primarul s-a pregatit cu măsuri de limitare a răspândirii virusului SarsCov-2, prin achiziţionarea de dezinfectanţi, măşti şi mănuşi. Tot în domeniul siguranţei publice, şi în acest an vor avea loc acţiuni periodice de dezinsecţie şi deratizare.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here