Peste 600 sanctiuni aplicate de politistii rutieri

0
450

În perioada 4 – 6 februarie 2022, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare. În cadrul activităților desfășurate, au fost aplicate 617 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 187.630 de lei. Dintre acestea, 168 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 101 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate și 348 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 82 de permise de conducere, dintre care 63 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 16 pentru alte abateri, fiind retrase și 40 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 9 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 4 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 3 pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat. Astfel, la data de 6 februarie, în jurul orei 15:00, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat pe Drumul Județean 677, în localitatea Pleșoiu, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 142 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de km/h.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile. În noaptea de 4/5 februarie, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți, au depistat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Schitu, având o concentrație alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here