Angajații ALRO protestează în fața Ministerului Energiei

0
1196

Protestele de la ALRO se extind. Săptămâna viitoare aproximativ 100 de angajați ai ALRO, dar și de la alte firme de pe Platforma Industrială a Slatinei vor protesta la București. Oamenii sunt nemulțumiți față de creşterea preţului energiei electrice şi a gazelor naturale.

Potrivit liderului de sindicat, Constantin Popescu, oamenii vor picheta sediul Ministerului Energiei, situat în Splaiul Independenţei, în intervalul orar 11.00 – 13.00. “Federația Sindicală a Siderurgiștilor Metarom împreună cu Sindicatul Liber Aluministul au depus o solicitare către Primăria Municipiului București pentru organizarea unui miting de protest cu organizarea unei acțiuni de pichetare în fața sediului Ministerului Energiei cu motivul acțiunii: nemulțumirea salariaților față de creșterea prețului energiei electice și a gazelor naturale”, se arată în comunicatul emis de Sindicatul Aluministul.

Totodată, organizatorii protestelor dau asigurări că participanții sunt vaccinaţi anti-COVID şi au certificat verde.

În ultima perioadă, în Slatina, au fost două proteste la care au participat sute de angajați de pe Platforma Industrială. Săptămâna aceasta ALRO a închis hala 9 urmând să aibă aceeași soartă și halele 7 și 8.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here