Camătă, șantaj si contrabandă in Caracal si Corabia

0
561

20 de mandate de perchezitie domiciliara au fost puse in executare chiar in aceasta dimineata in municipiul Caracal si in orasul Corabia. Este vorba despre mai multe persoane care ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnați, ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora. In acest sens, urmeaza a fi puse in aplicare 5 mandate de aducere.

Mai multe persoane ar fi acordat sume de bani cu dobanda inca din anul 2016 pana in prezent, si pentru a recupera banii, ar fi recurs la violente si santaj. In acest sens, 20 de perchezitii domiciliare au avut loc in aceasta dimineata în orașul Corabia și municipiul Caracal, la persoane bănuite de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă. Percheziţiile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Transporturi Olt, polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

În urma perchezițiilor, pentru continuarea cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale, au fost descoperite și ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, 8 tablete de culoare albastră (total 4 grame) și 2 pliculețe cu praf de culoare alb (total 2 grame). De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, 2 tablete, un aparat GPS, 5 laptopuri, 2 dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum și mai multe documente și înscrisuri.

Totodată, 5 persoane, bănuite de comiterea faptelor, au fost conduse la sediul unității de poliție, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii și continuării cercetărilor, urmând a fi propuse măsuri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here