Spania si Italia au intrat in zona rosie

0
522

In acest sfarsit de saptamana, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 115. Principalele prevederi adoptate se referă la modificarea HCNSU 111/2021 privind regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din statele terțe, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022.

Intre masuri se regaseste exceptarea de la carantina a conducătorilor autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă. Exceptarea de la măsura carantinei a conducătorilor autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală. De asemenea, s-a actualizat lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat : în zona roșie au intrat:

Spania, Italia, Suedia, Dominica și Maldive; în zona galbenă au intrat: • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: nici un Stat; • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Bolivia, Coreea de Sud și Insulele Virgine Britanice; în zona verde au intrat: Armenia, Albania, Mongolia și Brunei Darussalam.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here