O slătineancă printre laureații concursului “Un condei numit fair-play 2021’’

0
1789

O elevă din Slatina, de la Școala “Eugen Ionescu” se numără printre laureaţii Concursului naţional de literatură şi jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”, eveniment ajuns la cea de-a XXI-a ediţie, organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) prin Academia Olimpică Română (AOR), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), prin Inspectoratele Şcolare Judeţene.

A fost pentru a-l doilea an consecutiv în care concursul s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus, dar cu toate acestea, 897 de lucrări au fost înscrise în competiție. Printre acestea s-a numărat și reportajul semnat de Olivia-Mihaela Paraschiv, elevă în clasa a VII a A de la școala “Eugen Ionescu din Slatina”. 64 de copii au fost premiați, iar printre ei și slătineanca Olivia-Mihaela Paraschiv ce a avut o lucrare despre „Nadia – nota 10 si excelență într-un sport al efortului și al inimilor vibrânde”.Lucrarea coordonată de profesor Gabriela Constantinescu a primit mențiune clasând astfel școala din Slatina printre cele mai bune unități de învățământ din țară.

Concursul organizat de AOR înlocuiește olimpiada de limba și literatura română într-o perioadă în care competițiile școlare nu mai pot fi organizate fizic. Concursul a avut trei secțiuni, iar eleva de la “Eugen Ionescu” a participat la la secțiunea CRONICĂ/REPORTAJ SPORTIV, unde au intrat în competiție 25 de lucrări la categoria 7-10 ani, 78 de lucrări la 11-14 ani, iar la 15-18 ani – 64 lucrări. “Bucuria noastră este foarte mare, fiindcă au intrat în competiție 78 de elevi cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani, lucrarea “Nadia – nota 10 și excelența într-un sport al efortului și al inimilor vibrânde” obținând aprecierea evaluatorilor de specialitate’’, a declarat profesor Gabriela Constantinescu, directorul școlii “Eugen Ionescu” din Slatina. Performanța Oliviei Paraschiv a fost răsplătită și încurajată atât de organizatorii concursului, cât și de conducerea școlii.

“În numele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, vă felicităm și pe această cale pentru premiul obținut în cadrul Concursului Național de literatură și jurnalism sportiv „Un Condei numit Fair-Play” și vă așteptăm și anul viitor să vă alăturați proiectului nostrum”, a declarat Alexandra Nica , directorul Departamentului de Educație Olimpică, Sport Școlar și Universitar din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român Din păcate, anul acesta nu s-a putut organiza gala de premiere, astfel că fiecare școală a ogranizat o mică gală pentru premianții săi.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here