SUBȚIEREA DOSARULUI CU ȘINĂ A FOST APROBATĂ

0
403

Legea prin care instituţiile publice nu vor mai avea dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, pentru soluţionarea unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de alte instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale a fost promulgată.

Potrivit senatorului Liviu Voiculescu:“Legea prevede interzicerea instituţiilor publice să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Copiile necesare vor fi solicitate de către instituţiile publice respective acelor entităţi care au emis documentele prevăzute în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”.

Legea completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Proiectul de lege pentru subțierea dosarului cu șină a fost inițiat de deputatul PNL George Tuță. Instituțiile publice vor fi obligate să îşi dezvolte baze de date interconectate şi proceduri simplificate de interogare a acestora.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here