ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII OLTENI ÎN CADRUL ACȚIUNII TRUCK&BUS

0
479

În perioada 11 – 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Olt au acționat, pe drumurile publice din județul Olt, în baza planului de acțiune „TRUCK&BUS”, care a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea s-a desfășurat la nivel național, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

Totodată, în contextul situației epidemiologice de răspândire a virusului COVID-19, polițiștii au acționat pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

În cadrul acțiunii, în domeniul transportului public de persoane, au fost verificate 312 autovehicule, fiind aplicate 193 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 4 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 17 pentru alte abateri de la normele rutiere și 139 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În domeniul transportului de marfă, au fost verificate 405 autovehicule, fiind aplicate 128 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 14 sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 44 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 2 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și 65 pentru alte abateri de la normele rutiere, fiind dispuse și 2 imobilizări ale autovehiculelor, pentru fraudarea sau manipularea incorecta a tahografelor.

Exemplu:La data de 13 octombrie a.c., un bărbat a fost depsitat de polițiști, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, pe strada Pitești, din municipiul Slatina, jud. Olt, efectuând transport de marfă și având montat pe impulsorul cutiei de viteze un magnet, ce intervenea asupra aparaturii de înregistrare- tahograf, astfel încât a rezultat alterarea datelor înregistrate, precum și a informațiilor conținute în raportul imprimat pentru ziua in curs.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 9000 lei, fiind dispusă și imobilizarea ansamblului de vehicule.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here