Formularele 208, 209 şi 253 au fost modificate

0
538

Agentia Nationala a Finantelor Publice a publicat in Monitorul Oficial modificarile aduse formularelor 208, 209 si 253. 208 „Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”, iar 209 ”Declaraţie privind veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”. 253 -„Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal”

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt informează contribuabilii că a fost publicat Ordinul președintelui A.N.A.F pentru modificarea modelului, conţinutului şi instrucţiunilor de completare ale unor formulare. Este vorba despre 208 „Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal” şi 209 „Declaraţie privind veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”, precum şi a modelului şi conţinutului formularului 253 „Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”. “Acestea au fost aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului justiţiei nr. 1.022/2.562/2016 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plată şi rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal şi a modelului şi conţinutului unor formulare utilizate în administrarea impozitului pe venit”, se arata intr-un comunicat de presa emis de catre reprezentantii ANAF.

Potrivit prevederilor veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia cu titlu de moștenire, în cazul persoanelor fizice cu handicap grav sau accentuat, sunt scutite de la plata impozitului pe venit, indiferent de momentul dezbaterii succesiunii. Ramane insa obligația de a depune declarația fiscală se menține și în cazul în care obligația fiscală respectivă este scutită la plată, conform reglementărilor legale.

“Având în vedere modificările legislative menționate mai sus, s-a impus introducerea unor informaţii suplimentare în conținutul unor formulare utilizate în procesul de administrare a impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, referitoare la persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri din transmiterea dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia cu titlu de moștenire, scutite de la plata impozitului pe venit”, se arata in acelasi comunicat emis de ANAF. Au fost arobate astfel, procedurile de stabilire, plată şi rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal şi a modelului şi conţinutului unor formulare utilizate în administrarea impozitului pe venit.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here