OLT: Profit din plante medicinale

0
1675

Direcția Silvică Olt va livra peste 8 tone de plante medicinale în baza contractelor pe care unitatea le are cu două societăți din Vâlcea. Firmele vor achiziționa plantele contra sumei de 62.000 de lei.

Și în acest an, pe lângă activitățile de bază desfășurate de Direcția Silvică Olt, angajații instituției vor fi implicați într-o campanie de recoltare a plantelor medicinale.

Toți pădurarii ocoalelor silvice de pe raza județului vor contribui la această acțiune, astfel încât instituția să-și poată onora contractele încheiate.
Toate sortimentele de plante se vor valorifica în stare uscată. Astfel, pentru utilizarea în scopuri medicinale, plantele sau părțile de plantă se usucă în anumite condiții pentru a nu-și pierde din proprietățile curative.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Silvice Olt, George Vâle, în Campania de anul acesta se doreste să fie strânsă o cantitate de 8.100 de kilograme de plante medicinale. Astfel că, vor fi recoltate 500 de kilograme de soc, 100 kilograme tei, 1000 kilograme de sumătoare, 1000 kilograme de salcâm, 2500 kilograme de urzică, păducel-1500 kilograme și coada șoricelului-1500 kg.

Potrivit aceleași surse, prețurile de vânzare diferă în funcție de sortiment, de la 3,70 de lei pentru un kilogram de urzică, și până la 38 de lei pentru un kilogram de flori de tei.

“Livrările se fac de la cele 6 ocoale silvice din Balș, caracal, Corabia, Drăgănești, Slatina și Vulturești către cei doi operatori economici care și-au adjudecat contractele prin licitație. Valoarea totală a celor două contracte încheiate este de 62.000 de lei și prognozăm că până la finalul lunii august vom realiza întregul plan propus”, a declarat George Vâle.

Până la această dată au fost livrate 5,2 tone de soc, păducel, salcâm, coada șoricelului și urzică, iar în perioada care urmează vor fi livrate tei, coada șoricelului și urzică.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here