Prysmian se extinde. Noi terenuri din Parcul Industrial al Slatinei sunt vândute

0
2169

Primăria Slatina continuă extinderea Parcului Industrial. După un an în care investitorii au blocat extinderile, acum vor din nou să vină la Slatina. Astfel că, în curând, 7 hectare de teren ce aparțin Parcului Industrial vor fi cumpărate de un investitor deja existent pe platformă și de alte trei firme mai mici. Consilierii locali au aprobat în cadrul ultimei ședinte, proiectul ce vizează vânzarea acestui lot de teren. Mai mult, acest lucru implică și crearea unor noi locuri de muncă. “Va crea un număr minim de 1,5 locuri de muncă pentru fiecare 1000 mp de teren cumpărat și va menține acest număr timp de 3 ani de la data creării locului de muncă conform graficului propus prin oferta tehnică. Numărul de locuri de muncă create se va calcula începând cu numărul existent de angajați ai Cumpărătorului la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare. În vederea stabilirii numărului de locuri de muncă create pentru a verifica respectarea graficului de angajare, se va lua în considerare și forța de muncă folosită de către partenerii contractuali ai Cumpărătorului din incinta Parcului, ca urmare a creării de noi locuri de muncă de către Cumpărător (spre exemplu, contracte de prestări servicii, de externalizare încheiate de către Cumpărător) – care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit directorului Parcului Industrial al Slatinei, Florin Bît, pe cele 7 hectare de teren urmează să se extindă fabrica Prysmian, iar alți trei mici investitori își vor deschide noi afaceri.

“În baza solicitărilor de anii trecuți am reluat discuțiile cu un mare investitor, Prysmian, care vrea să se extindă, iar alte trei firme își vor deschide afaceri aici. Prysmian va prelua peste 5 hectare de teren, iar celelete trei firme cu domenii de activitate service-auto, logistică și depozit vor avea 1,8 hectare de teren”, a declarat pentru PTV Oltenia, Florin Bît, director Parcul Industrial Slatina. Suprafața Pacului Industrial al Slatinei are 32 de hectare, iar in acest moment mai sunt disponibile 8 hectare.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here