Joaca unul băiețel cu pisica și cățelul a pus pe jar Poliția Animalelor

0
1723

Joaca unui copil de un an și jumătate cu o pisică și un cățel i-a alarmat pe iubitorii de animale. În filmuleț apare băiețelul ce trage de coadă un pui de pisic, în timp ce cațelul îl ține strâns de gât. Joaca copilului a fost filmată de mama acestuia, o femeie din Valui, stabilită în Olt, în comuna Drăghiceni. Mai mult, revolta iubitorilor de animale a plecat și de la faptul că femeia asistă încântată, în loc să salveze pisicul din colții câinelui și din mâinele fiului său.

Poliția Animalelor din Olt a intervenit în urma apariției în spațiul public, pe o rețea de socializare, a acestor imagini.

“În cursul zilei de astăzi, 20 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Cu această ocazie a fost identificată persoana care a realizat filmarea, respectiv o femeie, în vârstă de 34 de ani, domiciliată în localitatea Drăghiceni. La fața locului au fost găsite patru animale, un câine și trei pisici, inclusiv pisica ce apare în imagini, care au fost evaluate medical de către medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, stabilindu-se că sunt bine întreținute și fără a prezenta urme de violență’’, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Olt.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, prevăzută de Legea 205 din 2004, privind protecția animalelor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse măsurile legale.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here