Acţiuni ale jandarmilor olteni, în perioada de prohibiție

0
684

Conform Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 43 din 11 februarie 2020 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2020, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv, s-au instituit măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.
În perioda de prohibiție jandarmii au demarat mai multe acțiuni pentru respectarea măsurilor legale, în urma cărora au fost întocmite în total acte de sesizare pentru 39 fapte de natură penală, fiind identificaţi şi predaţi organelor de urmărire penală 20 de autori şi au fost constatate 35 de contravenţii fiind aplicate amenzi în valoare de 22.000 lei. Cu ocazia constatării faptelor de natură penală, efectivele de jandarmi au confiscat în total 36 kg de peşte, 4.847 metri plase de pescuit, 9 ambarcațiuni, 3 lansete, 2 prostovoale, 1 țepoaică.
În perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, în funcţie de efectivele şi mijloacele la dispoziţie, cu ocazia executării misiunilor specifice, va continua activitatea de verificare a respectării prevederilor legale în vigoare cu ocazia desfăşurării activităţilor de pescuit recreativ-sportiv şi comercial în zona de competenţă, urmând ca, în baza instrumentelor de colaborare/cooperare să fie desfăşurate activităţi/misiuni specifice în comun cu celelalte instituţii/asociaţii cu atribuţii în domeniul de referinţă.
Reamintim cetățenilor că pescuitul este permis pe baza permisului de pescuit şi cu respectarea Ordinului privind aprobarea Regulamentului de practicare a pescuitului recreativ în condiţii de siguranţă şi de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19 în cadrul amenajărilor piscicole şi habitatelor piscicole naturale.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here