Aproape 100 de copii cu masura de protectie, termina clasa a VIII-a, liceul sau profesionala

0
700

Copiii cu masura de protectie in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt ce termina clasa a VIII a, liceul sau scoala profesionala se pregatesc de examene. Anul acesta 52 de copii termina clasa a VIII-a, 26, Scoala Profesionala, si 18 termina studiile liceale.
Purtatorul de cuvant al institutiei DGASPC Olt, Ioana Ciobanu, a declarat ca in ciuda situatiei inedite provocate de starea de pandemie, copiii au continuat sa se pregateasca intens pentru examene.

„Ne indreptam cu pasi repezi catre sfarsitul anului scolar, este o perioada plina de emotii atat pentru cei 18 tineri ce termina clasa a XII-A, cat si pentru cei 52 de copii ce termina clasa a VIII-a. Desi a fost decretata stare de urgenta si scolile au fost inchise, ei au continuat sa se pregateasca pentru sustinerea examenelor pe platforma online.”

De asemenea, copiii sunt indrumati sa urmeze si cursurile de invatamant profesionale, astfel, cei mai multi dintre ei, la finalizarea cursurilor stapanesc o meserie.

Potrivit purtatorului de cuvant al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu:
„Elevii ce termina clasa a VIII-a sunt indrumati catre o forma de invatamant liceal, dar si catre o forma de invatamant profesional sau invatamant profesional dual, pentru a invata o meserie si a obtine un loc de munca mai usor. Pe aceasta cale le uram succes si speram la rezultate cat mai bune, noi avem tineri cu masura de protectie care urmeaza o forma de invatamant superior, ceea ce ne demonstreaza ca se poate”.

Anul trecut 29 de tineri au terminat clasa a XII-a, 63 au terminat clasa a VIII-a si 5 au promovat bacul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here