EUROPA DE AZI, EUROPA DE MÂINE”- Ziua Europei marcată online

0
761

,

Data de 9 Mai, marchează atât sfârșitul celui de-al doilea război mondial, cât și Declarația Schuman din 1950, când s-a propus formarea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, care ulterior a devenit Uniunea Europeană.

În fiecare an, Ziua Europei a fost marcată prin evenimente care le-au amintit cetățenilor ce înseamnă Uniunea Europeană și ce rol are această construcție în asigurarea bunăstării membrilor săi. Anul acesta, Ziua Europei surprinde continentul într-o situație specială, de confruntarea cu un virus periculos, iar în prima linie nu mai sunt soldații, ci medicii. De aceea, 9 Mai, Ziua Europei va fi marcata online. La nivelul judetului Olt, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Eugen Ionescu”, Slatina, propune participarea la un concurs on-line de desene. Proiectul dorește să elimine starea de stres provocată de izolarea la domiciliu, prin implicarea elevilor și în activități relaxante, care să le stimuleze creativitatea și imaginația, dar și spiritul de competitivitate.
Printre conditiile esentiale de participare se numara:

  1. Desenele să ilustreze tema proiectului
  2. Pot participa elevi din ciclul gimnazial din unități de învățământ din municipiul Slatina
  3. Lucrările vor fi trimise la adresa de mail-
    concurspentruelevi@gmail.com, până la data de 9 Mai 2020, inclusiv, precizând numele și prenumele elevului, școala, clasa precum și profesorul coordonator.
  4. Desenele vor fi postate pe pagina de facebook ,,Aria curriculară Om și Societate Olt”, fără datele de identificare.
  5. Se vor aprecia prin like-uri primite în 48 de ore (10 mai 2020 – 11 mai 2020)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here