Activitatea la Palatul Copiilor continuă în mediul virtual

0
1258

Activitățile la Palatul Copiilor continuă și în timpul pandemiei. După modelul școlii online și cercurile de la Palatul Copiilor ‘Adrian Băran’ se desfășoară în această perioadă.
Copiii se întâlnesc cu profesorii prin intermediul calculatorului.

“În contextul suspendării cursurilor am considerat că este util ca profesorii de la Palatul Copiilor să țină legătura cu elevii lor. Intervenția noastră nu este una pur didactică, ci mai mult una de consiliere. Activitățile sunt stabilite împreună cu elevii. Până acum am lucrat pe diverse platforme educaționale, dar într-o săptămâna vom avea o platformă nouă , JESUITE SCHOOL, ce are mai multe instrumente special pentru astfel de activități. Important este să ținem legătura cu elevii și să îi ținem conectați. Este o perioadă dificilă și nouă pentru toți”, a declarat Iliuță Brăileanu, directorul Palatului Copiiilor ‘Adrian Băran ’ Slatina.

Copiii au reluat activitățile la toate cursurile. Așa se face că au învățat să facă vocalize și să cânte auzindu-se doar virtual. Întâlnirile Cercului de ’Muzică ușoară’ coordonat de Marius Sterie sunt unele inedite. Copiii învață să își perfecționeze auzul muzical prin intermediul calculatorului.


“În această perioada și la Cercul „Muzică ușoară” activitatea a continuat online.
Au fost recapitulate piesele învățate, le-am prezentat tehnici de respirație, de dezvoltare a ambitusului vocal și o serie de melodii ce pot fi însușite prin efort propriu. Copiii au fost încântați de această modalitate de continuare a activității, fiind prezenți la fiecare întâlnire”, a declarat Marius Sterie, profesor de canto la Palatul Copiilor ‘Adrian Băran’ Slatina.
Și activitățile artistice au fost reluate la ‘Atelierul fanteziei’. Copiii au continuat să învețe tehnici noi.

“În primul rând, facem activități simple, care sa nu dureze mai mult de 30 minute, jocuri interactive și de socializare”, a spus Cristina Sterie, profesor la Palatul Copiilor.
Pentru ai antrena pe elevi, vor fi organizate concursuri online, pe rețelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here