ISJ Olt caută soluții pentru reluarea cursurilor

0
1474

Astăzi inspectorii școlari și directorii unităților de învățământ din Olt s-au întrunit într-o ședintă online pentru a găsi soluții pentru reînceperea cursurilor școlare.


Ministrul Educației a anunțat unele măsuri în această perioadă, dar care nu pot fi aplicate în toate școlile. Pentru a fi respectata distanțarea, la Olt, se ia în calcul ca unele ore să fie ținute în aer liber, pe terenurile de sport.
„Vom discuta cum vom putea să asigurăm distanțarea elevilor. Vom lua în calcul ca unele ore să le facem pe terenul de sport, în aer liber, ca să putem să facem distanțarea, în cazul în care nu avem spații suficiente. Și în măsura în care se poate. Dar cred că nu vor veni toți copiii odată la școală. Să așteptăm planul de măsuri și vom vedea. Cred că vor veni primii cei din claselele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, apoi ceilalți”, a spus Dana Țârcomnicu, inspector general ISJ OLT.
S-a luat în discuție ca elevii să vină la ore pe grupe pentru a evita aglomerația. Această soluție este greu de pus în aplicare la clasele unde învățătorii au și câte 40 de elevi înscriși.
„Deocamdată voi face un plan de măsuri la nivel de inspectorat și la nivelul unităților de învățământ (astăzi am ședință cu inspectorii și directorii pe tema aceasta)”, a completat Târcomnicu.
O altă problemă este creată de materialele de protecție pentru elevi și dascăli, dar și reluarea acțiunilor de dezinfecție în școli.
Se pare că primăriile vor trebui să asigure măști pentru elevi și dascăli, dar și material de dezinfecție în școli.
„Înainte de începerea cursurilor se va reface dezinfecția, directorii unităților de învățământ vor lua legatura cu primarii care vor asigura măști pentru elevi și cadrele didactice”, a spus Țârcomnicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here