Un fermier din Olt i-a scris Ministrului Agriculturii

0
1042

Perioada sărbătorilor era una dintre cele mai așteptate de fermieri, fie ei legumicultori, fie crescători de animale. Anul acesta lucrurile au fost cu totul altfel, fermierii nu au mai vândut ca în alți ani.


Deși au legume, ei nu au avut unde să vândă. Pandemia a ținut piețele închise. Cu toate că ministrul Oros i-a îndemnat pe cumpărători să achiziționeze produse autohtone, fermierii nu au avut clienți.
„Zilele acestea, când facem cu toții cumpărături, să ne gândim la eforturile depuse de țăranii și fermierii români! Să cumpărăm produse românești, să mâncăm românește! Doar așa, truda și munca lor pot fi răsplătite! Împreună vom trece și peste această încercare! Vă mulțumim!”, a postat pe pagina sa de socializare ministrul agriculturii, Adrian Oros.


Un fermier din Olt a răspuns la mesajul ministrului. Legumicultorul i-a descris cum stă realitatea în micile ferme, cum țăranii noștri produc și sunt nevoiți să arunce la gunoi legumele pentru că piețele sunt închise. Deși toate ordonanțele militare menționează că piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise, în teritoriu, în comune nu s-a înțeles asta. Unii primari au închis piețele! Astfel, țăranii rămân cu ceapa, salata, ridichii și sunt nevoiți să le arunce la gunoi.
„Nu am avut unde vinde marfa deoarece piețele la nivel de comună sunt tot închise. In județul Olt nici o piață la nivel de comună nu este deschisă, Șerbănești ,Tufeni, Văleni și multe altele. Noi micii producători nu am avut unde vinde marfa, o parte din noi au aruncat ceapa de solar pentru a planta roșii, alții au aruncat salata, ridichii, răsadurile care în perioada aceasta trebuiau plantate de mult. Ce primar de comună întrebăm când se deschid, toți ridică din umeri, nimeni nu știe ce are de făcut. Dacă vrem sa mâncăm produse românești trebuie să ne ajutați altfel noi producem și aruncăm marfa, în scurt timp nu vom mai avea banii pentru investiții”, i-a scris Aura Ioana ministrului agriculturii.
Adrian Oros i-a răspuns mesajului și a promis că va lua în scurt timp măsuri pentru redeschiderea piețelor din județul Olt.
‚Mulțumesc pentru informații. Vom lua măsuri!’, scris ministrul Oros la mesajul micului fermier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here