PANDEMIA AMÂNĂ LUCRĂRILE DE LA PODUL DE PESTE OLT

0
1818


Pandemia amână și lucrările ce urmau să înceapă la Podul Olt. Firma care a câștigat licitația pentru podul de la Slatina, o firmă cu capital italian, a solicitat amânarea lucrărilor.


„A fost notificat constructorul să înceapă lucrările, iar acesta a transmis o altă notificare de informare că în Italia este stare de forță majoră și nu poate demara lucrările. Motivația a fost aceea că pe perioada pandemiei nu poate lucra”, a spus Adrian Motorga, director SDN Slatina.
Podul Olt va fi închis timp de un an, perioadă în care va beneficia de reparații capitale. Investiția se ridică la peste 20 de milioane de lei, fondurile fiind alocate de la bugetul de stat.
În această perioadă, potrivit contractului, trebuiau să fie demarate lucrările la varianta ocolitoare. Aceste lucrări sunt prevăzute să fie finalizate înainte să fie demarate cele de la pod. Este vorba despre tronsonul Slatina – Curtișoara – Moșteni, care va fi folosit atât de autoturisme, cât și de mașinile de mare tonaj.
Șoferii care vin dinspre Craiova vor folosii o rută ocolitoare de aproximativ 33 de kilometri. Traficul va fi deviat din localitatea Găneasa, pe DN 64, pe o lungime de aproximativ 15 kilometri, până în localitatea Strejești. Din DN 64, traficul va fi deviat pe DJ 546 G, spre Strejești, pe o lungime de 5,7 kilometri, apoi pe DJ 546, pe o lungime de 12,2 kilometri, revenind în DN 65, în Slatina.
O altă variantă de ocolire, doar pentru mașiniile mici, va fi pe barajul de la Slătioara. Pe această porțiune de drum, primăria Slatina va reface carosabilul pe tronsonul din pantă, urmând ca și drumul care ocolește barajul să fie reabilitat, cu bani de la Consiliul Județean.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here