Peste 40 de apeluri la „Telefonul de Urgenţă”, in luna martie

0
592

Compartimentul „Telefonul de Urgenţă”, funcţionează în cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt. Numărul de telefon 0800800564, este de cele mai multe ori apelat pentru semnalizarea cazurilor de urgenţă sau pentru a informa autorităţile de existenţa unor abuzuri, sau cazuri de neglijare.

In luna martie, s-au inregistrat 41 de apeluri, dintre care 6 au fost gresite sau mute, 27 au fost pentru solicitari informatii, 3 orientate catre alte institutii, 5 cazuri neglijare, abuz, exploatare prin munca si 3 victime ale violentei in familie. Potrivit purtatorului de cuvant al Institutiei, Ioana Ciobanu, 2 dintre victime proveneau din mediul rural, si o persoana din mediul urban, au refuzat masura si s-au intors in familie.
Programul de functionare este de luni pana duminica intre orele 8.00-22.00. Trei psihologi sunt acolo in acest interval pentru a oferi consiliere si sfaturi. Angajații DGASPC Olt care gestionează telefonul de urgență efectuează deplasări imediate și evaluări inițiale prin intermediul echipei mobile pentru cazurile semnalate la telefonul de urgență. Persoanele care se afla în situație de risc sau care doresc să semnaleze un abuz, pot anunța autoritățile la linia telefonică gratuită 0800800564.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here