Sfaturile nutritionistului pentru perioada autoizolarii la domiciliu

0
649
sursa foto: internet

Pentru a opri răspândirea coronavirusului trebuie să respectăm indicațiile specialiștilor în ceea ce privește autoizolarea în propriile noastre domicilii. Astfel, ferindu-se de COVID-19, românii au o alta problema cu care se confrunta, FRIGIDERELE!

In acest sens, am cerut sfaturile Cristinei Badea, nutriţionist, pentru a rămâne în formă pe perioada autoizolării la domiciliu, care a subliniat faptul ca in aceasta perioada suntem tentați să consumăm o cantitate mai mare de alimente și sa fim mai sedentari. Astfel, nu mai consumăm la fel de multă energie și nu vom mai avea același aport de calorii ca într-o zi normală de lucru. Drept urmare, primul sfat al specialistului ar fi acela de a renunța la gustările din timpul zilei și să rămânem doar cu trei mese principale.

„In aceasta perioada de autoizolare avem ocazia sa fim mai ordonati, mai atenti la ce mancam si sa identificam obiceiurile noastre alimentare. In primul rand, sa incercam sa respectam programul meselor, 3 mese principale si doua gustari intre ele. Sa incercam sa facem diverse activitati si sa nu fim tentati sa deschidem frigiderul mai des. Sa pregatim mancare cat pentru a manca la o masa si sa nu facem din privitul la televizor prilej de a rontai.” De asemenea, trebuie sa gasim timp pentru exercitii fizice si sa ne hidratam corespunzator.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here