Peste 1320 de verificari la modul de respectare a masurii carantinarii institutionalizate

0
651

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, aproximativ 480 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare atraficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare. Astfel, au fost efectuate aproximativ 1327 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate. Au fost efectuate 46 de verificări asupra societăților comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 162.000 lei. Pe aceasta cale, Prefectul Judetului Olt, Florin Homorean, face un apel catre toti cetatenii:

„Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here