Preoții nu și-au uitat enoriașii

0
594


În această perioadă în care bisericile sunt închise, preoții au găsit o cale să fie alături de enoriașii lor.


Unul dintre aceștia este și preotul Dorel Tudor din Fărcasele, care de fiecare dată este alături de oameni. După ce enoriașii mai în vârstă au primit alimente pentru a nu mai fi nevoiți să iasă din case, de data acesta preotul s-a gândit la toți oamenii.
Într-o perioadă în care măștile nu se găsesc, fața bisericească a cumpărat măști refolosibile.


“Aș vrea să vă anunț că am achiziţionat o mie de măști de protecție (refolosibile), pe care aș vrea să le împart oamenilor acestei comune. Vă rog, să mă contactați în privat pe facebook sau pe numărul personal de telefon în cazul în care aveți nevoie, prioritari vor fi oamenii în vârstă și cei care își desfășoară activitățile zilnice, procurându-și cele necesare de la magazinele din comună. Aceste măști pot fi refolosite după 3 minute de fierbere în apa la temperatura de 100 grade C”, a spus preotul Dorel Tudor.
Totodată, preotul continuă să îi ajute pe oameni cu alimente.
“De asemenea, toți cei care întâmpină greutăți pentru a-și procura hrana de zi cu zi și cele necesare traiului, mă pot contacta fără nicio ezitare pe pagina personală de Facebook sau pe numărul meu de telefon. Fie ca Dumnezeu să vegheze asupra noastră!”, a completat preotul.
Acesta nu este singurul exemplu în care slujitorii Domnului sunt alături de semenii lor.
Preotul Doru Iagăru, din Caracal continuă și în aceste clipe grele să fie alături de oameni. Acesta a asigurat alemente necesare și haine pentru mai multe familii nevoiașe.
Și Centrul Social al Episcopiei Slatinei și Romanaților continuă Campania „Dăruiește (cu) bucurie”, ajunsă la cea de a IV-a ediție. Dacă în mod normal aceaste campanii erau indreptate către oamenii fără adăpost sau nevoiași, anul acesta, în contextul pandemiei, beneficiari sunt bătrânii si familiile nevoiașe.
În prag de sărbători Pascale, dar și în plină pandemie, oamenii Domnului încearcă să fie alături de semenii lor.
Toți cei care solicită ajutor au la dispoziție platforma Patriarhiei ajutacubucurie.ro și TelVerde 0800.800.368.
Toate acțiunile, fie că e vorba de alimente, haine sau o masă caldă, acestea se vor desfășura cu respectarea riguroasă a măsurilor de igienă pentru protejarea atât a beneficiarilor, cât și a voluntarilor.


Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here