Medicii de la SJU Slatina, repartizati pe linii, ca in front, daca situatia o va impune

0
1180

In live-ul sustinut pe reteaua de socializare, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina a adus lamuriri si cu privire la echipamentele de protectie disponibile la nivelul unitatii medicale.

Spitalul achizitionase materiale sanitare inca din a doua jumatate a lunii februarie. In luna martie, in spitalul din Slatina nu s-au tratat cazuri de coronavirus, a existat un singur caz suspect, confirmat aseara. Avand doar cazuri suspecte, pentru a proteja maxim personalul medical, s-au consumat 25 000 de masti de unica folosinta cu trei straturi, 800 de masti cu grad ridicat de protectie, 800 de compleuri de protectie cu gluga, 800 de viziere, 1500 de ochelari de protectie, 8 000 de manusi de examinare high risk, 15 000 manusi de examinare din latex, 3 500 manusi examinare nesterile, 5 500 botosei unica folosinta, 1 500 bonete unica folosinta, 1 500 halate unica folosinta, 580 halate chirurgicale de unica folosita tranforsale.


Pe langa aceste materiale sanitare, consumul de dezinfectanti in luna martie s-a triplat, cel mai probabil din cauza gradului ridicat de panica, iar masurile de precautie sunt sporite. La acest moment, exista stocuri suficiente pentru a asigura o activitate normala pentru inca doua saptamani, insa sunt facute comenzi de acum trei saptamani, si urmeaza sa fie un flux continuu, astfel incat sa nu existe lipsuri. Pe aceasta cale, managerul a precizat faptul ca: „Niciun angajat din spital nu va vedea un caz fara echipament de inalta protectie „, atunci cand va intra in contact cu cazuri suspecte de cronavirus. Pentru a proteja cadrele medicale, Rotea „a acordat concedii de odihna masiv, pentru ca apoi medicii sa poata fi repartizati pe linii, ca in front, in cazul in care vom ajunge la un flux masiv de pacienti. Concediile au fost acordate cu conditia ca oricand va fi necesar, sa fie disponibili pentru rechemarea la munca si sa fie apti de a presta actul medical.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here