MASURI DSVSA PENTRU EVITAREA TRANSMITERII CORONAVIRUSULUI

0
723

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt informează populaţia că nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului.


În contextul evoluţiei epidemiei de coronavirus, pentru a contribui la limitarea difuzarii COVID 19, se pune accent pe o serie de măsuri la nivelul obiectivelor supuse controlului sanitar veterinar, precum:

  • actualizarea planului HACCP şi planului de acţiune pentru situaţii de urgenţă;
  • asigurarea fluxului continuu de materii prime şi a continuităţii activităţii, în măsura în care este posibil, în paralel cu protejarea sănătăţii personalului;
  • supravegherea eficientă a personalului în contextul evoluţiei COVID 19;
  • notificarea Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt referitor la modificările apărute în desfăşurarea activităţii din cauza COVID 19,pentru identificarea unor soluţii rapide împreună cu celelalte autorităţi de la nivel local;
  • informarea şi instruirea personalului privind COVID 19 şi reamintirea permanentă a regulilor adecvate de igienă, precum şi menţinerea unei distanţe minime sociale de 1,5 metri ;
  • elaborarea de proceduri prin care să se limiteze diferite contacte şi prin care să se efectueze doar acţiuni stricte pentru aprovizionarea unităţii ( ex. Şoferii care livrează materii prime să nu coboare din maşină sau dacă coboară să fie echipaţi corespunzător, aprovizionarea prin transbordare acolo unde este posibil, proceduri pentru documente/certificate care trebuie întocmite şi semnate, cu respectarea regulilor de igienă );
  • pe cât posibil, împărţirea personalului în ture, astfel încăt acesta să nu se intersecteze;
  • elaborarea unei liste cu toate persoanele pe care trebuie să le contactăm în situaţia în care apar evenimente nedorite;
  • implementarea adecvată a programelor de igienizare şi dezinfecţie.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here