Dovezi de solidaritate în timp de pandemie

0
1046

Având în vedere situația, oamenii trebuie să fie solidari. Acum mai mult ca niciodată trebuie să înțelegem că trebuie să facem eforturi comune pentru a ieși din criza creată de virusul mortal, COVID 19.
Mai mute Asociații de voluntariat, Crucea Roșie chiar și oameni de afaceri și-au arătat solidaritatea față de persoanele aflate în carantină, sau izolare la domiciliu, dar și față de cei aflați în spitale.

Acest lucru a fost înțeles și de membrii Clubului Rotary care în această perioadă contribuie la efortul colectiv de a sprijini populația în pandemia coronavirus COVID-19.

„Membrii Clubului Rotary Slatina au donat Comitetului Local pentru Situații de Urgență Slatina, pentru centrul de carantină din municipiu, produse de igienă constând în: pastă de dinți, periuțe de dinți, hârtie igienică, șampon, gel de duș, aparate pentru bărbierit, saci menajeri. Membrii clubului promovează prin proiectele sale și sănătatea, iar în contextul epidemiologic actual, încurajează populația să păstreze regulile de igienă diseminate de autoritățile abilitate. Împreună putem aduce o schimbare în bine, dacă ne implicăm și ajutăm”, au postat membrii Clubului pe pagina de socializare.
Totodată și voluntarii de la Crucea Roșie Olt au întins o mână de ajutor oamenilor carantinați.
„Filiala de Cruce Roșie Olt sprijină persoanele aflate în carantina cu materiale de igiena. Produsele sunt achiziționate din fonduri proprii și sponsorizări și încurajează spiritul civic, implicarea agenților economici și umanitatea. Crucea Roșie se implică și prin încurajarea populației să doneze produse alimentare în magazinul Carrefour din Slatina, strada Cornișei, în coșul amplasat după casele de marcat.
Crucea Roșie este partener în campania de informare în ceea ce privește apariția pe teritoriul României a noului corovarirus COVID-19 și furnizează populației informații corecte și asumate”, a anunțat Simona Capisizu, director Crucea Roșie Olt.
În acestă perioadă au dat dovadă de solidaritate și studenții care fac cumpărături pentru persoanele vulnerabile ce nu pot ieși din case.
Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here