Persoanele care în această perioadă se află izolate sau autoizolate la domiciliu au de trecut peste mai multe încercări. Dacă nu vor ca la finalul izolării la domiciliu să cântăreacă cu câteva kilograme în plus, trebuie să respecte ce spun nutriționiștii și instructorii de fitness.
Unii pot lucra de acasă, iar alții sunt efectiv într-un ‘concediu’ de 14 zile. După ce și-au facut un program nou și după ce se obișnuiesc din punct de vedere psihologic, oamenii mai au de ‘învins ’ tentațiile culinare.
Din cauză că nu mai au activitățile zilnice, cei mai mulți au început să gătească zilnic. În ritmul acesta riscă să iasă din izolare cu multe kilograme în plus.
Nutriționiștii susțin că:’în această perioadă de izolare avem posibilitatea să fim mai ordonați, mai atenți la ce mâncăm și să identificăm obiceiurile nostre alimentare. În primul rând să respectăm programul nostru de trei mese principale și două gustări între ele. Să încercăm să facem diverse activități și să nu mai fim tentați să deschidem prea des frigiderul. Ar trebui să pregătim mâncare pentru o masă, pentru a evita excesele. Este interzis, în continuare, să ronțăim cipsuri, sărățele și altele atunci când privim la televizor’, a declarat pentru PTv Oltenia, Cristina Badea.
Și cei cei mai activi sunt afectați în acestă perioadă. Instructorii de fitness susțin că putem muta sala de sport in sufragerie, și putem face câteva exerciții. Sănătatea depinde și de alimentație, și de tonus.
“Dacă până acum alergam în parc, pe stradă, sau pe bandă, ori alegeam antrenamentele în sala de fitness, acum este momentul pentru o nouă provocare: antrenamentul în casă. Foarte important: nici un antrenament fără încălzire! 7-10 minute de mișcări ample, simple, dinamice, adaptate la activitatea principală.” Antrenamentul pe care vi-l propun lucrează principalele grupe musculare:
- genuflexiuni simple, 30 de repetări
- flotări, 20 de repetări
- fandări simple, 30 de repetări
- burpees (coreene), 10 repetări.
Acest circuit se repetă de trei ori cât se poate de repede și de corect. Se ia pauză doar dacă este nevoie timp de câteva secunde.
După cele trei serii, și 2 minute de pauză, antrenamentul se încheie cu 30 de burpees!
După antrenament, nu uită să faci stretching. Acesta are rolul de a readuce corpul în starea de repaus.
Aceste exerciții le puteți vedea pe pagina https://www.facebook.com/Simona-personal-trainer-656185621214670/’, a declarat instructorul Simona Floricel.
Un alt hop de trecut în lupta cu COVID 19 este acela de a ne menține o stare de spirit pozitivă. Trebuie să respectăm măsurile impuse de autorități, dar și să încercăm să nu renunțăm la toate actvitățile noastre. Putem socializa prin intermediul internetului, putem citi sau să facem diverse activități relaxante.
Este foarte important ca în perioada acesta să fim solidari și să înțelegem că putem ajuta cadrele medicale în lupta cu COVID 19 doar respecatnd o serie de măsuri de igienă și de autoizolare.
Redactor: Georgeta Trușcă