A început goana după un loc la facultate. Absolvenții de liceu sunt așteptați la USAMV Slatina

0
1565

Odată ce examenul de Bacalaureat s-a încheiat, următoarea etapă crucială pentru absolvenți este admiterea la facultate, care va fi realizată printr-o formulă mixtă. Prin urmare, este deosebit de important să cunoaștem care sunt actele necesare pentru înscriere și termenele din acest proces.

Cei care nu vor să opteze pentru o facultate departe de casă au două opțiuni, în Slatina,  USAMV și Facultatea de Științele Educației. La ambele instituții de învățământ admiterea se face pe baza de dosar.

Începând de săptămâna aceasta, de pe 8 iulie, a debutat sesiunea de admitere pentru studiile de licență în cadrul Filialei Slatina a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București pentru anul universitar 2024 – 2025. Perioada de înscriere va avea loc până pe 26 iulie iar admiterea   se efectuează online, pe Platforma „Admitere ONLINE 2024 – 2025”, la adresa https://admitere.usamv.ro, dar viitorii studenți, absolvenți ai liceelor cu diplomă de bacalaureat, sunt așteptați și fizic, la sediul Filialei, pe str. Strehareți, nr. 150, în Slatina, pentru sprijin în procesul de înscriere.

Filiala Slatina propune viitorilor studenți un parcurs academic în cadrul studiilor de licență, cursuri de zi sau cursuri cu frecvență redusă. Pentru cursurile de zi, specializarea este „Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole”, iar numărul total de locuri oferite este de 100. Dintre acestea, 45 de locuri sunt subvenționate (la buget) și 55 de locuri sunt cu taxă. Pentru cursurile cu frecvență redusă (învățământ la distanță), viitorii studenți se pot înscrie la specializările „Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole” (225 de locuri cu taxă) și „Management în Alimentație Publică și Agroturism” (250 de locuri cu taxă).

Printre facilitățile oferite studenților Filialei Slatina pentru studenții care urmează cursurile de zi se numără mobilități ERASMUS, burse de studiu (bursă performanță lider facultate, bursă performanță I, bursă performanță II și bursă socială), parcurgerea Modulului psihopedagogic nivel I (studenții care ocupă un loc bugetat beneficiază de gratuitate), activități practice la societăți economice din județul Olt sau deplasări anuale la Stațiunea de Cercetare Murfatlar, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură – Constanța. De asemenea, absolvenții care au absolvit o instituție liceală din mediul rural beneficiază de locuri bugetate pe durata celor 4 ani de studiu. Sesiunea de admitere pentru studiile de licență în cadrul Filialei Slatina este încă un prilej de a reitera importanța acestei prestigioase instituții în mediul educațional și academic la nivel local, regional și național.’, a declarat Victor Tiță, director USAMV Slatina.

Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, este o facultate de prestigiu din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV București), cu o tradiție îndelungată în formarea specialiștilor în domeniul managementului, ingineriei economice în agricultură și dezvoltării rurale. Facultatea oferă o pregătire de calitate, bazată pe programe de studii moderne și pe un corp profesoral competent și dedicat. Filiala Slatina răspunde pe deplin nevoilor educaționale ale viitorilor studenți, lucru dovedit și în anul 2023, când au existat 130 de solicitări de înscriere pentru cele 100 de locuri oferite în cadrul facultății.

Până în prezent, la USAMV Slatina, au absolvit 21 de promoții de studenți iar majoritatea dintre aceștia și-au deschis afaceri în domeniul agricol.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here