Vacanță la muzeu. Atelierele vor fi deschise pentru al III-lea an

0
1433

Vara poate fi magnifică și dacă o petreci în incinta muzeului. Mai multe ateliere de vară vor fi găzduite de Muzeul Judeţean Olt începând cu 15 iulie,  la sediul din strada Ana Ipătescu şi la secţiile externe.

Este pentru al treilea an în care vacanța de vară înseamnă și creație pentru cei mici. Și anul acesta la  atelierele de la Muzeul Judeţean Olt sunt aşteptaţi atât copiii, cât şi adulţii.

‘A venit vacanța! S-au terminat cursurile școlare și au fost susținute examenele de aptitudini și de maturitate, drept pentru care, colectivul Muzeului Județean Olt vă felicită și ca de obicei, în această perioadă, vă invită cu mic, cu mare, să ne petrecem timpul într-un mod cât mai util și plăcut. Astfel, deschide larg ușile pentru a vă pune la dispoziție spații aerisite și aclimatizate, precum și posibilități de petrecere a timpului liber, într-un mod cât mai plăcut și mai interesant’, anunță managerul instituției, George Smarandache.

Începând cu data de 15 iulie 2024 și până la data de 30 august 2024, la Muzeul Județean Olt, pe lângă vizitarea expozițiilor cu caracter permanent și temporar, se vor desfășura ateliere de creație adresate atât copiilor cât și adulților, după cum urmează:

– atelier de quilling, la sediul muzeului – coordonator muzeograf Denisa Guțică-Florescu;

– atelier de confecționat brățări din mărgele, la sediul muzeului – coordonator dr. Claudia Balaș și muzeograf Ciuică Rodica;

– atelier de pictură pe sticlă, la sediul muzeului, coordonator dr. Iohana Brătoi;

– atelier de modelaj în lut, la Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu”, str. Malul Livezi, nr. 13 – coordonator muzeograf Lucian Truță.

  1. a) Programul de vizitare a expozițiilor cu caracter permanent și temporar: de marți până duminică inclusiv, în intervalul orar: 09,00 – 17,00.
  2. b) Atelierele se vor desfășura de luni până vineri, inclusiv, vor avea durata de o oră și se vor desfășura în intervalul orar 09 ͦ ͦ – 12 ͦ ͦ, cu grupe de minim 5 participanți.

Costul unui atelier este de 5 lei/participant – la atelierele de confecționat brățări, quilling și pictură pe sticlă și 10 lei/participant, la atelierul de modelaj în lut. Materialele sunt puse la dispoziție de muzeu, iar la sfârșitul activității, fiecare participant își ia acasă ceea ce a lucrat.

Pentru relații și înscriere vă puteți adresa la telefon: 0747.427.513 -dr. Iohana Brătoi, Șef Serviciu Conservare – Restaurare,

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here