Săptămâna verde la APM

0
120

În perioada 22-25 aprilie 2024, Agenția pentru Protecția Mediului Olt a fost gazda unor activități de educație ecologică a elevilor ocazionate de “Săptămâna Verde” organizată în perioada 22-26 aprilie 2024. Potrivit unui comunicat de presa emis de catre reprezentantii APM Olt.

“La activități au participat elevi, învățători, profesori de la Școala George Poboran Slatina, Școala com. Curtișoara, Școala com. Cungrea, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, Colegiul Național Radu Greceanu Slatina, Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu Scornicești. În cadrul activităților educative, specialişti din cadrul APM Olt le-au prezentat elevilor aparatura din dotare pentru monitorizarea calităţii factorilor de mediu cât şi metodele de determinare specifice, noțiuni de bază privind protecția mediului în domeniile: calitatea aerului, gestionarea deșeurilor şi a substanţelor chimice periculoase, protecţia solului, protecţia naturii şi biodiversitatea cât și proiecții de filme documentare în domeniul protecției mediului”.

A mai fost făcută și o excursie cu un traseu tematic în Pădurea Saru ( fotografii cu activitățile desfășurate au fost postate pe pagina de facebook a APM Olt).

Astfel de activități au rolul de a învăța copiii cum trebuie să se comporte pentru a proteja natura, flora și fauna sălbatică, mediul înconjurător în general și să devină factori activi în concilierea om-natură.  Educarea în acest sens trebuie să înceapă din copilărie şi să fie continuată pe tot timpul şcolii şi în afara ei. Potrivit aceleiasi surse:

“Adevărata educaţie în materie de mediu înconjurător începe în anii de școală. Învățătorii, profesorii trebuie să-i înveţe şi să-i sensibilizeze pe elevi cu privire la frumuseţile naturii, dezvoltându-le gustul de a descoperi adevărurile care se petrec în jurul lor. Trebuie formată convingerea fermă că nu putem trăi şi evolua în afara mediului înconjurător şi că orice dereglare în relaţia cu natura se repercutează negativ asupra sănătăţii  noastre. Acesta este argumentul că educaţia ecologică să ocupe un loc prioritar în viaţa noastră. În acest sens vor trebui să fie orientate toate eforturile noastre”.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here