PROGNOZA METEO IN ACEASTA PERIOADA

0
110

20 – 23 aprilieNopți și dimineți friguroase, îngheț la sol. Pagube în agricultură

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, uşor mai scãzute în zonele depresionare.

Se va forma brumã în nord-vest, centru şi în zonele deluroase din restul țării.

Vremea se va rãci, astfel cã, în cea mai mare parte a ţãrii, valorile de temperaturã se vor situa sub normele perioadei. Cerul va fi variabil în sud-vest şi mai mult noros în restul teritoriului. Va ploua în Maramureş şi Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Crişana, Muntenia şi Dobrogea şi izolat în celelalte regiuni. În zona montanã, în general la altitudini de peste 1500 m, se vor semnala precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificãri în regiunile sudice şi sud-estice unde vor fi viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade.

Prognoza meteo pentru Paşte, Florii şi 1 Mai

Potrivit directorului ANM, de Paște, vremea ar putea fi mai călduroasă și fără precipitații abundente.

”Estimarea pentru următoarele patru săptămâni și mai ales și ultima intervalul 29 aprilie – 6 mai, care cuprinde perioada Sărbătorilor pascale, arată o vreme ușor mai caldă în jumătatea estică, cu abateri termice pozitive mai mari chiar în zona litoralului.

Nu excludem ca și ultima lună de primăvară, practic, care reprezintă și cea mai instabilă lună a primăverii și cea mai caldă, să aducă din nou aceste tendințe de vreme schimbătoare și cu variații semnificative”, a mai precizat Elena Mateescu.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here