„Baftă la BAC!”- o campanie a USAMV Slatina

0
1232

Liceeni aflați în pragul Examenului de maturitate primesc sprijin din partea profesorilor de la USAMV Slatina. În ultimii ani numărul celor care aleg să nu mai susțină Bacalaureatul la finalul celor patru ani de liceu a crescut. Fie că au emoții, fie că nu s-au pregătit sau că nu mai consideră că au nevoie de această diplomă, din ce în ce mai mulți liceeni abandonează ideea de a susține examenul care le încununează anii de liceu, dar le și deschide oportunitatea de a urma o facultate.

Profesorii de la USAMV Slatina stau de vorbă cu ei și îi încurajează. Este pentru al optulea an în care aceștia deschid ușile liceelor.

În ultima perioadă au fost purtate discuții cu elevii și cadre didactice din Drăgănești, Scornicești și Potcoava, de la Liceul Teoretic ‘Tudor Vladimirescu’ , Liceul Tehnologic ‘Constantin Brâncoveanu’ și Liceul ‘Ștefan Diaconescu’

 Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, susține în perioada aceasta cea de-a opta ediție a campaniei „Baftă la BAC!”.
Campania „Baftă la BAC!” este o inițiativă de a încuraja, de a motiva, de a consilia, în fiecare an, elevii de clasa a XII-a care susțin examenul de Bacalaureat. Prin natura activității academice, a demersurilor de susținere a educației pe tot parcursul vieții și de continuare a studiilor educaționale, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, devine un promotor la nivel local, regional, național și chiar internațional al necesității și importanței educației în viața fiecăruia dintre noi, în mod esențial cu referire la studiile superioare. În acest sens, campania își propune să ofere sprijin moral, consiliere și informații utile elevilor aflați într-un moment important al parcursului lor educațional, pentru a-i determina și motiva să obțină rezultate cât mai bune la examene. Prin lansarea campaniei „Baftă la Bac!”, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Slatina dorește să demonstreze sprijinul pentru elevii din județul Olt și nu numai și să-i încurajeze să își împlinească visul de a urma o carieră de succes. Astfel, Facultatea reiterează angajamentul față de educația și dezvoltarea tinerilor și își propune să fie un partener de încredere în parcursul lor școlar’,
a declarat Victor Tița, directorul USAMV Slatina.

Prin campania  „Baftă la BAC!” sunt vizate întâlniri cu elevi ai claselor a XII-a pentru a sublinia importanța examenului de Bacalaureat pentru parcursul dumnealor profesional; întâlniri cu directorii colegiilor și liceelor din județul Olt pentru a afla, din perspectiva specialiștilor în management educațional,  nevoile de pregătire pentru viitorii studenți, activități de consultanță cu profesori universitari din cadrul facultății, care oferă elevilor sfaturi cu privire la pregătirea pentru examene și la alegerea facultății potrivite; distribuirea de materiale informative despre facultate și despre oferta educațională a acesteia și promovarea campaniei pe rețelele de socializare și în mass-media locală.

Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, reprezintă o facultate de prestigiu din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV București), cu o tradiție îndelungată în formarea specialiștilor în domeniul ingineriei, managementului afacerilor și dezvoltării rurale.


Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here