Șoferii olteni încalcă legea… în cascadă

0
322

Oltenii se întrec în încălcarea legii. Șoferii cu dreptul de a conduce suspendat nu se învață minte, și urcă la volan băuți.

Un tânăr din Oboga a considerat că nu este nevoie să dețină permis auto pentru a conduce , pe drumurile din localitate, un moped.  Mai mult, după testarea cu aparatul etilotest, a reișit că tânărul de 31 de ani consumase băuturi alcoolice.

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 18:50, polițiștii Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Vârnava, din comuna Oboga, un moped condus de un tânăr, în vârstă de 31 de ani, din localitate.În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul era neînmatriculat/neînregistrat. De asemenea, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei’’, se arată în comunicatul IPJ Olt

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un alt bărbat, de 47 de ani, din Vâlcele, a fost tras pe dreapta de polițiști, pe DJ 653, iar în urma verificărilor s-a constat că avea o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat iar dreptul de a conduce suspendat.

Și acesta s-a ales  cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here