Vin banii pentru lucrările la rețelele de gaze naturale din Curtișoara și Scornicești

0
1514

Două primării din Olt au primit bani de la Ministerul Dezvoltării pentru decontarea facturilor aferentă proiectelor de introducerea și extinderea rețelei de gaze naturale.

Primăria Curtișoara a primit bani proiectul ‘Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în satele Proaspeți, Linia din Vale, Curtișoara, Dobrotinet, Pietrișu și  Raițiu, comuna Curtișoara, județul Olt’ ce are o valoare de 4 383 388, 71 lei.

Acest proiect este în execuție, deja a fost realizat în proporție de 70%. Anul acesta vom finaliza introducerea rețelei de gaze naturale dar vom și asfalta 16 kilometri de drum comunal. Mâine voi semna la AFIR  finanțare pentru asfaltarea a 9 kilometri de drum și , tot anul acesta vom asfalta și alți 7 kilometri. În 2024, Curtișoara va avea gaze naturale și 16 kilometru de drumuri asfaltate’, a declarat Gheorghe Gănescu, primarul comunei Curtișoara.

Un alt proiect pentru care MDLPA a alocat fonduri este: ‘Extindere inteligenta de distribuție  gaze naturale in  localitățile Bălțați, Mărgineni – Slobozia, Mihăilesti – Popești, Jitaru, Mogoșești, Constantinești, Șuica, Rusciori, Teiuș, Chițeasca și Negreni, aparținătoare  orașului Scornicești, judetul Olt’, ce are o valoare de 1.446.396,36 lei

La nivel național Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 713.439.160,76 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 522 de obiective finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Facturile au fost depuse de beneficiari pentru proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, construirea sau refacerea unor poduri, precum și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuire a gazelor naturale’, anunță reprezentanții MDLPA.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here