Giuvărăști: Au plantat o nouă pădure într-o zi

0
645

Primăria Giuvărăști, împreună cu Asociația ‘Plantăm fapte bune în România’ și cu peste 300 de voluntari au plantat o pădure, într-o zi.

Pădurea Giuvărăști a luat naștere pe un teren ce de 35 de ani nu mai fusese folosit, iar voluntari veniți din întreaga țară, București, Slatina, Prahova, dar cei mai mulți din Guvărăști au plantat peste 10.000 de puieți de salcâm.

‘Nu pot alții tăia, cât putem noi planta! De astăzi (duminică, 7 aprilie 2024 n.r.), ‘Pădurea Giuvărăști’! Au fost plantați peste 10.000 de puieți de salcâm cu sprijinul voluntarilor din Giuvărăști și din alte localități. Mulțumim tuturor pentru implicare! Împreună suntem o forță! Doar împreună putem să facem lucruri frumoase! Împreună pentru viitor! Mulțumim Organizației Non-Guvernamentale ‘Plantăm fapte bune în România’ pentru sprijin! A fost odată ca niciodată o echipă de voluntari care au înființat ‘Pădurea’, pentru ca noi să putem povesti celor ce vor veni! Să fie pădure!”, a declarat Daniel Pană, primar al localității oltene.

Este o acțiune ce va continua în comună.

‘Noi avem și alte suprafețe de teren, pe care le putem împăduri, dar trebuie să vedem cum putem face. Vorbim despre pășuni, multe nu mai sunt utilizate și am putea să plantăm copaci. La noi încă nu avem fenomentul de deșerificare, dar trebuie să prevenim’, a spus primarul.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here