Liceul ‚Danubius’ va beneficia de o investiție de peste 3,8 milioane lei

0
1110

După demararea unor investiții la Liceul Teoretic ‘Al I Cuza’, acum autoritățile locale din Corabia au demarat un proiect și pentru Liceul Danubius.

Potrivit reprezentanților Primăriei, finanțarea obținută prin PNRR va fi folosită pentru reabilitarea unui laborator de agrotehnică, un atelier de agroturism, o seră, precum şi alte facilităţi pentru îmbunătăţirea infrastructurii şcolare .
Proiectul de investiţii „Îmbunătăţirea infrastructurii Liceului Tehnologic Danubius din oraşul Corabia” are o valoare de peste 3,8 milioane lei.

‘Proiectul a fost depus în cadrul apelului ”ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII LICEELOR CU PROFIL AGRICOL” din cadrul PNRR, Pilonul VI, Componenta 15. Scopul proiectului îl reprezintă creșterea atractivității învățământului profesional cu profil agricol din orașul Corabia, prin finanțarea îmbunătățirii infrastructurii și dotării cu materiale didactice specifice Liceului Tehnologic Danubius, pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia’, au explicat reprezentanții Primăriei.

Investițiile propuse a fi realizate cu sprijinul financiar ce va fi obținut prin prezentul proiect vizează:
– Dotarea cu mobilier și echipamente digitale (pentru sala de lectură) a internatului pentru elevi.
– Dotarea cu mobilier și echipamente specifice a cantinei liceului.
– Dotarea cu mobilier a vestiarului sălii de sport.
– Dotări pentru amenajarea spațiilor exterioare din incinta liceului (bănci, coșuri de gunoi, pergole, dotări pentru petrecerea timpului liber) .
– Înființarea unui Laborator Agrotehnică și dotarea acestuia.
– Înființarea unui atelier agroturism și dotarea acestuia.
– Înființarea unei sere și dotarea acesteia (inclusiv sisteme automatizate de ventilație, deschidere, irigare, mese cultură, etc).
– Înființarea unui spațiu pentru depozitare alimente care va deservi cantina liceului.

Redactor Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here