Centrul Militar Olt recrutează tineri pentru instituţiile militare de învăţământ

0
186

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt, activități de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2024/2025, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul şi judeţul Olt cu o ofertă educaţională generoasă:

492 locuri pentru învățământul superior militar, alcătuit din 8 instituții:

1.Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București – 43 locuri;

2.Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” , Sibiu –  73 locuri;

3.Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov – 26 locuri;

4.Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanța – 10 locuri;

5.Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București – 212 locuri;

6.Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, București – 16 locuri;

7.Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București – 67 locuri;

8.Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”, Tg.Mureș – 45 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.

Înscrierea candidaților (prin completarea unor formulare obținute de la Biroul Informare-Recrutare) termen limită: 31.05.2024.

Susținerea probelor de selecție în Centrul Zonal de Selecție și Orientare ,,Avram Iancu” din Alba-Iulia în perioada 04.03-14.06.2024, care constau în:

  • probe fizice (prima zi);
  • probe psihologice (ziua a 2-a);
  • interviul de evaluare final (ziua a 2-a).

Vizita medicală (doar candidații care au fost admiși la probele de selecție) în cadrul Spitalului Militar din Craiova în perioada 11.03-21.06.2024.

Finalizarea dosarelor la biroul Informare-Recrutare pănă pe data de 28.06.2024.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt;

– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Alba-Iulia;

– definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt;

– participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ;

– efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar Craiova).

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

  Armata oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Olt, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt, situat în Slatina, strada Drăgănești nr. 29; luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 -18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele (BIR) 0249/412031 sau (OSU)0249/431255;0249/437173.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

PTV Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here