Noi investiții în Caracal. Doldurea: Intervențiile contribuie la reducerea gazelor cu efect de seră și asigurând totodată o calitate arhitecturală crescută

0
1186

Au început lucrările la Liceul Tehnologic ‘Matei Basarab.’ Acestea vizează creșterea eficienței energetice a clădirii unității de învățământ.

La sfârșitul anului 2022, Primăria Caracal primea finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru două proiecte ce vizau reabilitarea reabilitarea termică a Liceului „Matei Basarab” şi Grădiniţei „Dumbrava minunată” . Ambele investiții sunt finanțate prin componenta C5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit proiectului la liceul din Caracal se vor face lucrări de izolare a elementelor de construcție vertical opace, înlocuire a tâmplăriei aferente fațadelor, izolare termică a planșeului peste ultimul nivel, izolare termică a plăcii pe sol, intervenții asupra instalației de încălzire, intervenții asupra instalației de iluminat, refacere a finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite, uniformizare a parapetelor.

Aceste investiții vor duce și la scăderea facturilor la energie, pe viitor.

“Intervențiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie primară, respectiv o reducere a nivelului anual specific al emisiilor de CO2, între 30% și 60%, contribuind la reducerea gazelor cu efect de seră și asigurând totodată o calitate arhitecturală crescută”, a declarat Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 9.516.224,96 lei.

Pe șantier a fost prezent alături de primarul Caracalului și deputatul Adriana Chesnoiu.

”Primăria din Caracal a reușit, sub conducerea domnului primar Ion Doldurea, să depună și să primească validare pe proiecte menite să conducă la modernizarea și dezvoltarea orașului în valoare de peste 100 MILIOANE EURO. Este o performanță de neegalat raportat la anii anteriori mandatului său. A fost un obiectiv asumat acum patru ani și care a fost deja depășit.

Pentru comunitatea noastră, fondurile europene reprezintă o resursă importantă pentru implementarea unor proiectede anvergură pentru dezvoltarea orașului și, implicit, pentru creșterea confortului cetățenilor”, a spus deputatul Adrian Chesnoiu, prezent alături de primarul Ion Doldurea la Liceul Tehnologic Matei Basarab.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here