Asigurarea unui climat de normalitate publica, prioritatea IPJ in 2023

0
224

Priorităţile stabilite pentru anul 2023, care au constituit fundamentul acţiunilor organizate de poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost creșterea gradului de siguranță publică, eficientizarea serviciului polițienesc în domeniul prevenirii și combaterii criminalității și prevenirea și combaterea fraudelor economice – financiare. Anul 2023 s-a caracterizat printr-o adaptare continuă a mecanismelor și modului de acțiune, prin creșterea gradului de vizibilitate a efectivelor, intensificarea activităților de patrulare, generarea unor reacții echilibrate și, în același timp, ferme, scopul fiind asigurarea climatului de normalitate publică. Managementul resurselor umane a fost orientat şi în această perioadă, către instruirea poliţiştilor și evaluarea performanţelor obţinute. Potrivit unui comunicat al IPJ Olt:

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt are un procent de ocupare a funcţiilor prevăzute de 82,9 %. Serviciul Pregătire Profesională are ca atribuții planificarea, organizarea și coordonarea activității de pregătire profesională de specialitate, pregătire şi evaluare a poliţiştilor în domeniul tacticii, în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare și în domeniul pregătirii fizice şi autoapărării”.

Pregătirea continuă a personalului s-a organizat şi realizat pe grupe de pregătire profesională potrivit specificului activităţii, asigurând perfecţionarea reală a personalului în domeniul de activitate. În colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, au fost efectuate  cursuri de pregătire a poliţiştilor din elementul stradal pentru acordarea primului ajutor de bază. Potrivit sursei mentionate:

„Pregătirea pe linia tragerilor cu armamentul din dotare a fost asigurată prin organizarea a 111 ședințe de tragere, cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Centrului de Formare și Perfecționare „Nicolae Golescu” Slatina care pune la dispoziția unității noastre poligonul de tragere”.

De asemenea, au fost efectuate activități de instruire în domeniul tacticii de intervenție, activităţi de instruire în domeniul educaţiei fizice şi autoapărării, care s-au desfăşurat în cadrul stagiilor de pregătire saptamânală, realizându-se și activităţi de pregătire practică a poliţiştilor în domeniul conducerii autovehiculelor de serviciu în regim prioritar. Totodată, s-au realizat și activităţi de pregătire a poliţiştilor în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, activitate susținută de către polițiștii din cadrul structurii de crimă organizată și planificată și monitorizată de către ofițerii responsabili cu pregătirea de specialitate din cadrul Serviciului Pregătire Profesională.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here