Începe anveloparea a 35 de blocuri din Caracal

0
1213

Încep lucrările de reabilitare termică a celor 35 de blocuri din Caracal. După ce în august anul trecut a fost semnat contractul pentru implementarea proiectului „Creșterea eficienței energetice la locuințele colective”, finanţat din PNRR, ai acum anunță demararea lucrărilor.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 56.452.780,86 lei, valoare nerambursabilă finanțată din PNRR.

‘Săptămâna aceasta începem lucrările de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice la locuințele colective. Conform proiectului, până la sfârșitul lunii noiembrie se vor realiza lucrări de reabilitare termică la 35 de blocuri renunind o suprafață desfășurată de aproximativ 46.000 mp’, declară Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.

Acesta împreună cu deputatul PSD Adrian Chesnoiu au fost prezenți la demararea lucrărilor care au debutat cu montarea schelelor pe fațada primelor 3 scări de bloc ce vor intra în reparații.

Lucrările constau în: modernizarea pereților exteriori; modernizarea planșeului peste etajul 4; modernizarea elementelor de construcție vitrate; intervenție la instalațiile clădirii; modernizare planșeu peste subsol; refacerea trotuarelor cu pante corespunzătoare pentru a reduce infiltrația apelor meteorice la nivelul fundației clădirii; repararea finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite; lucrări de reparații la elementele de construcții care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, inclusiv de refacere în zonele de intervenție, tencuială degradată căzută de pe fațada și eventual întărirea zidăriei în cazul în care se consideră necesară, ce trebuie realizate înaintea aplicării sistemului de termoizolare pe fațadă; uniformizarea parapetelor; construire acoperiș tip șarpantă, învelitoare, sistem de colectare și evacuare ape meteorice la nivelul învelitorii tip șarpantă.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here