Ion Doldurea: ‘Investim în continuare în modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere’

0
1162

După ce au fost finalizate lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare, anul trecut au fost demarate și lucrările de refacere a infrastructurii rutiere.

Pe lângă refacerea carosabilului au fost modernizare și aleile pietonale. Unele lucrări au fost finalizate, iar alte străzi sunt în curs de modernizare.

Investim în continuare în modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere din Municipiul Caracal. Anul trecut a fost dedicat cu precădere reabilității infrastructurii de apă și canal precum și a celei de transport rutier și pietonal.În municipiul Caracal am demarat lucrări de reabilitare pe multe din străzile care nu erau asfaltate. Totodată, prin proiectul CAO, a început un amplu proces de modernizare și extindere a rețelei de apă și canal, având în vedere că sunt multe străzi care nu sunt racordate la rețea dar și faptul că rețeaua este foarte veche, iar calitatea apei pune în pericol sănătatea locuitorilor orașului nostru.Urmărim constant și evaluăm stadiul lucrărilor astfel încât să ne asigurăm că acolo unde tehnic este posibil lucrările de asfaltare să fie finalizate cât mai repede’, declară Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.

Potrivit edilului Ion Doldurea toate străzile vor fi refăcute, dar lucrările sunt realizate după finalizarea celor de la rețelele de utilități.

Pe străzile unde s-au efectuat deja operațiunile de schimbare sau extindere a conductelor ne dorim să se realizeze lucrările de reparație a carosabilului și de asfaltare. Sunt impedimente de natură tehnică ce nu permite în toate situațiile ca lucrările de asfaltare să fie finalizate, fiind nevoie de termene minime de la efectuarea lucrărilor de apă-canal ca terenul să se reașeze iar constructorii să refacă partea carosabilă la standarde optime.Sunt străzi unde, ca să reducă disconfortul pentru cetățeni, constructorul a realizat lucrări provizorii de asfaltare urmând ca în această primăvară să se realizeze ultimele corecții astfel încât să recepționăm străzile la nivelul de calitate așteptat și dorit de noi toți. Sunt și străzi care, prin efort bugetar local, am putut interveni și realiza lucrări finale de asfaltare. Unele au fost deja redate circuitului rutier.

Altele sunt încă în lucru’, a declarat Doldurea.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here