FEMEIE UCISA CU TOPORUL DE CONCUBIN, LA PIATRA-OLT

0
500

La data de 9 ianuarie 2024, în jurul orei 21:10, polițiștii Poliției orașului Piatra-Olt au fost sesizați cu privire la faptul că, la o locuință de pe strada Victoriei, din orașul Piatra-Olt, un bărbat ar fi lovit o femeie cu securea în zona capului.

La fața locului, s-a deplasat o echipa complexă de cercetare din cadrul Serviciului Investigații Criminale Olt și Serviciului Criminalistic Olt pentru a efectua cercetarea la fața locului sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, în timp ce se afla la domiciliul său din orașul Piatra-Olt, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, ar fi lovit-o cu o secure în zona capului pe concubina sa, respectiv o femeie, în vârstă de 42 de ani, din comuna Pârșcoveni, județul Olt.

În urma evenimentului, femeia a decedat, iar trupul acesteia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

În urma probatoriului administrat, la data de 9 ianuarie, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore față de tânărul de 34 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând a fi prezentat Tribunalului Olt, cu propuneri legale, în cursul zilei de 10 ianuarie.

Sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat cercetarea la faţa locului şi activităţi investigative, urmare unui apel către Poliţia oraş Piatra-Olt, cu privire la faptul că, la data de 09.01.2024, în jurul orei 20:30, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan generat de faptul că victima C. I.(42 ani) a consumat mai mult alcool decât concubinul său, inculpatul F. A.–V.(34 ani), acesta i-a aplicat multiple lovituri cu o secure, respectiv cu muchia, cât şi cu coada, provocându-i victimei leziuni care la scurt timp au condus la decesul acesteia.

Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 09.01.2024 au rezultat următoarele:

Victima C. I. prezintă următoarele leziuni traumatice: multiple plăgi tăiate, plagă tăiată-despicată cu dimensiunile cuprinse între 1,5 – 9 cm, multiple dungi echimotice, multiple zone echimozate, multiple mărci traumatice, de formă pătrată/dreptunghiulară, fractură humerus stâng, deformarea anormală a cutiei toracice, sub rezerva autopsiei medico- legale rezultând că moartea acesteia a fost violentă şi s-a datorat cu cea mai mare probabilitate hemoragiei interne, consecinţa unui politraumatism, leziunile traumatice multiple care s-au constatat cu ocazia examinării s-au putut produce prin lovire repetată cu corp dur tăietor/despicător, moartea putând data din 09.01.2024..”

În urma probatoriului administrat, în data de 10.01.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpatul F. A.–V., pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., cu aplic. art. 199 alin. 1 C.p.

Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 10.01.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here