Vrei să fii asistent maternal profesionist? DGASPC Olt te așteaptă! Iată ce trebuie să faci!

0
850

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, partener în cadrul proiectului ”TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, continuă campania de recrutare și identificare de persoane interesate să exercite profesia de asistent maternal profesionist.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, al cărui beneficiar este Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Începând cu 01 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști’, anunță reprezentanții DGASPC Olt.

Potrivit aceleași surse, în primele unsprezece luni ale acestui an au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 36 cereri de evaluare  de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, 9 cereri fiind evaluate favorabil, 8 cereri sunt în curs de evaluare, iar 19 cereri au fost respinse.

‘De la începutul anului și până în prezent au fost angajați 11 asistenți maternali preofesioniști. În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat 2 primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. În perioada 17.07.2023 – 27.10.2023, toți asistenții maternali profesioniști, angajați ai DGASPC Olt, au urmat cursuri de formare profesională în cadrul Proiectului’, a completat Ioana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt.

În anul 2023 obiectivul privind angajarea unui număr de 10 asistenți maternali profesioniști noi a fost atins, însă, în continuare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt are ca activitate indentificarea și angajarea de noi asistenti maternali.

‘Având în vedere acest aspect, facem apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.’, a conchis purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here