Protestele din Sănătate continuă. Sanitas susține angajații DSP

0
566

Camera Deputaților a votat marți, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății, iar ieri, angajații DSP,  din toată țara, au protestat.

 Concret, prin noua lege, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate (CAS), care în ultimele săptămâni au protestat, blocând întregul Sistem medical, să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului.
În schimb, angajații din Direcțiile de Sănătate Publică au fost uitați. Ei nu vor beneficia de același tratament salarial prin noua lege.

  Astăzi, Federația SANITAS a anunțat că  susține salariații din DSP-uri și personalul nemedical din unitățile sanitare care zilele acestea protestează.

‘’Organizația noastră a făcut propuneri pentru introducerea în lege a salariaților din DSP-uri și a personalului nemedical din unitățile sanitare încă din luna martie a acestui an, propuneri care fuseseră adoptate în Comisia pentru sănătate a Senatului României.

Constatând nemulțumirea crescândă, pe bună dreptate, a membrilor noștri de sindicat nedreptățiți, Biroul Executiv al Federației, întrunit ieri în regim de urgență, a hotărât solicitarea organizării în perioada imediat următoare de întâlniri atât la nivelul Ministerului Sănătății cât și la nivelul Guvernului României pentru identificarea de soluții sustenabile și echitabile pentru creșterea veniturilor categoriilor de personal menționate mai sus!

Menționăm că tergiversarea situației actuale poate conduce la blocarea sistemului sanitar în totalitate și mai mult decât atât, restricționarea accesului populației la serviciile de sănătate, poate conduce spre o uriașă revoltă socială care va fi greu de aplanat!

Atragem atenția că formele de manifestare neorganizate sunt un pericol real pentru societate și cerem imperios decidenților să identifice de urgență soluții pentru dezamorsarea conflictului’’, se arată în comunicatul emis de Sanitas.

 Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here