Drumarii olteni se pregătesc de iarnă

0
1272

În perioada aceasta, drumarii de la Secţia de Drumuri Naţionale Slatina continuă pregătirile pentru sezonul de iarnă. La această oră, sunt deja disponibile utilajele proprii în baze.

Stocul de material antiderapant este onform normativelor.

Suntem pregătiți cu materiale antiderapante. Avem sare conform normativelor în vigoare. De anul trecut avem stocuri de 50% din necesar , iar în zilele următoare vom mai primi 1300 de tone de sare’. Utilajele propri sunt deja în baze, mai exact 11, și urmează să primim și utilajele de la terți. Acestea vor veni etapizat, în funcție de condițiile meteo’, a declarat Adrian Motorga, director SDN Slatina.

Pe sectoarele de drum vulnerabile la viscol sunt instalate parazăpezi. Lucrarea este făcută în funcţie de eliberarea terenurilor agricole de culturile vegetale de toamnă.

‘Montăm parazăpezi. Până la finalul lunii vom finaliza aceste lucrări, iar până la această dată avem 11.000 de metri de parazăpezi montate’, a completat șeful SDN Slatina.

Anul acesta SDN Slatina se va ocupa și de deszăpezirea DEX 12, inclusiv a tronsonului 3 care, cel mai probabil, după 22 decembrie, va fi dat în folosință.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here