Florin Barbu discuții cu ambasadorul Franței: ”Ne putem baza pe SPRIJINUL, experiența și susținerea statului francez”

0
975

La începutul săptămânii, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ministrul Florin Barbu s-a întâlnit cu Nicolas Warnery, ambasadorului Republicii Franceze la București.

În urma acestor discuții, ministrul Agriculturii a precizat că această întâlnire s-a desfășurat în contextul relațiilor foarte bune dintre Franța și România, ambasadorul Nicolas Warnery reiterând sprijinul țării sale pentru România.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme de interes comun pentru ambele părți, având în vedere relațiile foarte bune de colaborare dintre România și Republica Franceză, în contextul actualei Politici Agricole Comune. Astfel, în ceea ce privește situația și presiunea importurilor de cereale din Ucraina, este nevoie de solidaritate și cooperare pentru a găsi cele mai bune forme de susținere pentru fermieri.

Referitor la solicitarea derogării de la aplicarea GAEC 7 și 8, ministrul Florin BARBU a subliniat buna colaborare cu omologul său, Marc FESNEAU, la precedentul consiliu AGRIFISH desfășurat la Luxemburg în luna octombrie și abordarea comună în această privință, ambasadorul Nicolas Warnery reiterând susținerea țării sale pentru România.

Având în vedere relațiile foarte bune de colaborare dintre România și Republica Franceză, în contextul actualei Politici Agricole Comune, am discutat despre solicitarea derogării de la aplicarea GAEC 7 și 8, ambasadorul Nicolas Warnery reiterând susținerea țării sale pentru România. Un alt subiect de discuție a fost despre situația și presiunea importurilor de cereale din Ucraina, unde este nevoie de solidaritate și cooperare pentru a găsi cele mai bune forme de susținere pentru fermieri’, a declarat Barbu.

Totodată, ministrul Franței și-a manifestat interesul pentru produsele din țara noastră, de exemplu carne de pui, apreciind în mod deosebit calitatea produselor, mai cu seamă că România are o autosuficiență de 130%.

‘Vom continua și demersurile pentru colaborarea în domeniul învățământului agricol, expertiza oferită de statul francez fiind extrem de importantă pentru România. Mă bucur că putem continua și consolida această relație de cooperare în domeniul politicilor agricole dintre România și Franța și că ne putem baza pe sprijinul, experiența și susținerea statului francez în tot ceea ce înseamnă viitorul agriculturii românești’, a conchis ministrul Agriculturii.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here