‘O școală de vară a campionilor’- un proiect implementat la Liceul Tehnologic Dăgănești-Olt

0
1798

Liceul Tehnologic Dăgănești-Olt, anunță cu bucurie că în perioada august- septembrie 2023, implementează proiectul „Școala de vară a campionilor’’. Acest proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Prin proiectul „Școala de vară a campionilor’’ se asigură sprijinul necesar de care 20 de elevi au nevoie pentru a face tranziția de la învățământul primar spre învățământul gimnazial prin activități practice de matematică, română, dar și dezvoltare personală. Astfel, prin activități STEM, elevii explorează matematica și învăță printr-un mod practic abilități necesare pentru parcursul lor educațional.

Mai mult, aceștia vor participa la un atelier de artă creativă, unde vor învăța să cânte la tobe, se vor putea exprima într-un mod artistic și vor crea împreună. Experiența de învățare din proiect, va fi consolidată într-o excursie tematică la Sibiu, unde vor putea integra matematica în contexte de învățare. Astfel, copiii pornesc la drum în clasa a V-a, înarmați cu noțiuni consolidate de matematică, română, dar și cu un ghiozdan super-echipat.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

,,E un proiect binevenit pentru elevi care trec de la ciclul primar la cel gimnazial, e o punte între învățător și diriginte,, declară Nistor Mihaela în calitate de coordonator proiect.

Ptv Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here